Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσίευμα ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ σχετικά με την κατάσταση στην Πανεπιστημιόπολη Αθηνών

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 11/9/11, σελ.23: «Πόρτα»

«Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Ώρα 18:15. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο με δύο συνοδευτικά και δύο μοτοσικλετιστές περνά την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Ούλωφ Πάλμε.

Ενημέρωση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, για την κατάσταση στην Πανεπιστημιόπολη:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 11/9/11, σελ.23:

«Πόρτα»

«Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Ώρα 18:15. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο με δύο συνοδευτικά και δύο μοτοσικλετιστές περνά την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Ούλωφ Πάλμε. Η συγκεκριμένη πύλη είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο και οι μοτοσικλετιστές δεν απαντούν στο ερώτημα του φύλακα για το που κατευθύνονται.

Η αυτοκινητοπομπή διασχίζει την Πανεπιστημιούπολη προς την πύλη της Καισαριανής, με προφανή πορεία προς την Αττική οδό.

Εκείνο που δεν γνωρίζει η ασφάλεια του υψηλού προσώπου, όμως, είναι ότι με εντολή των πρυτανικών αρχών η πύλη της Καισαριανής κλείνει από τις 16:00, προκειμένου να μη μετατραπεί η Πανεπιστημιούπολη σε κέντρο διερχομένων.

Οι μοτοσικλετιστές ζητούν από τον φύλακα να ανοίξει την μπάρα, όμως ο υπάλληλος αρνείται. Οι άντρες της ασφάλειας επιμένουν, αλλά ο φύλακας δεν υποχωρεί. Τότε κατεβαίνει το παράθυρο του αυτοκινήτου και μια ευγενική φωνή λέει: «Ανοίξτε την πύλη». «Δεν μπορώ να σας δω, αν θέλετε κατεβάστε το τζάμι για να σας βλέπω», απαντά ο φύλακας και μόλις ανοίγει το παράθυρο αντικρίζει έκπληκτος τον πρωθυπουργό!

«Κύριε πρόεδρε, λυπάμαι, δεν μπορώ να σας ανοίξω. Έχω εντολή η πόρτα να παραμένει κλειστή», είναι η τελευταία φράση του φύλακα.

Και μπροστά στον ευσυνείδητο φύλακα, η πρωθυπουργική πομπή κάνει αναστροφή και κατευθύνεται εκτός Πανεπιστημιούπολης από την πύλη της Ούλωφ Πάλμε…

Τελικώς, μάλλον είναι μύθος ότι δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους…».

Λέκτωρ Γεώργιος Στείρης

Επόπτης Πανεπιστημιόπολης



Από την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για το link :

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/dhmosieyma-prwtoy-8ematos-sxetika-me-thn-katastash-sthn-panepisthmiopolh.html?tx_ttnews[pointer]=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου