Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Να λείπει ο πανικός για το νέο ιό!


Ποιός είναι ο λόγος που όλοι έχουν τρελαθεί με τον ιό Η1Ν1 ; Μήπως πράγματι αγχωνόμαστε περισσότερο απ'ότι πρέπει ; Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και πολλών άλλων ανθρώπων. 'Εχει γίνει σάλος πως δεν πρέπει να ταξιδεύουμε σε χώρες με υψηλή επικινδυνότητα όπως η Αγγλία. Κανείς όμως δε λογαριάζει πως το ποσοστό θνησιμότητας του πολυτάραχου ιού είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με άλλες ασθένειες. Δεν λεώ ότι δεν οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, απλώς δεν είναι σωστό οι αντιδράσεις μας να ξεπερνούν το μέτρο. Ίσως πίσω από τον ιό αυτό να κρύβεται μία καλοστημένη προπαγάνδα, την οποία και έχουν στήσει οι φαρμακοβιομηχανίες, τα ΜΜΕ, σπουδαία πολιτικά πρόσωπα. Πάντως, για να προφυλαχθούμε από την περίπτωση μετάδοσης του ιού θα πρέπει να τηρούμε ορισμένους απλούς, αλλά σημαντικούς κανόνες υγιεινής. Θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πολύ καλά όσο πιο συχνά γίνεται με νερό και σαπούνι ή με τα ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού ή τα αντισηπτικά τζέλ. Επιπλέον, όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε θα πρέπει να καλύπτουμε το στόμα μας με την παλάμη μας ή καλύτερα με το μανίκι της μπλούζας μας για να μειώσουμε τις πιθανότητες μετάδοσης μικροβίων. Τέλος, όταν βρισκόμαστε σε κάποιον χώρο στον οποίο δεν έχουμε τη δυνατότητα να πλείνουμε τα χέρια μας, δεν θα πρέπει να τα φέρνουμε σε επαφή με τα μάτια, το στόμα και τη μύτη μας.

1 σχόλιο:

  1. να μη ξεχνάμε ότι η φαρμακευτική βιομηχανία, όπως όλες οι κερδοσκοπικές εταιρείες, σκαρφίζονται διάφορα για να τα τσεπώσουν.Αν δεν υπάρχει πανδημία, θα την εφεύρουν, ή ακόμη θα την κατασκευάσουν, διαδίδοντες ιούς και πειραματιζόμενοι με την υγεία και τις αντιδράσεις του κόσμου.
    Ακόμη, με όλα αυτά διερευνάται η αντίδραση του πληθυσμού στην προπαγάνδα π.χ. περί εμβολίων.Υπάρχουν οι φήμες ότι τα ίδια τα εμβόλια περιέχουν βλαβερές ουσίες ή και αίτια άλλων ασθενειών, με μεκροχρόνιες συνέπειες. Εν γεένι δεν είναι να εμπιστεύεσαι σε όλες αυτές τις -συχνά κατασκευασμένες- καταστάσεις πανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή