Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το ωράριο της νεύρωσης

Ο κόσμος μου φαίνεται πάει από το κακό στο χειρότερο.
3:00 h
Οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και σκεπτικοί. Με σκυμμένο το κεφάλι και χωμένοι στις σκέψεις τους περπατάνε στο δρόμο και μονολογούν. Και η εικόνα αυτή δεν είναι κάτι το περιέργο, τουλάχιστον αν περπατάς στους δρόμους της πόλης, εκεί όπου χορεύει η απελπισία. Εξαθλίωση και μιζέρια, πόνος και δυσωδία. Τα σκουπίδια να χορεύουν στον αέρα και τα μουλιασμένα από τη βροχή χαρτόκουτα να φιλοξενούν ταλαιπωρημένα σώματα και βασανισμένες ψυχές.
6:00 h
Ο κόσμος στιβάζεται στα λεωφορεία άκεφος και σκυθρωπός, πού καιρός για χαμόγελα και αισιοδοξία όταν πρέπει να ξυπνήσεις χαράματα για να φέρεις ψωμί στο τραπέζι... Αναστεναγμοί και βρισιές πρωταγωνιστούν μεταξύ ηλικιωμένων, μεταναστών, ναρκωμανών και ψυχασθενών (φυσικά και των νευρωτικών, οπότε μάλλον όλοι ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία) .
10:00 h
Οι βιαστικοί στο δρόμο τρέχουν ως συνήθως προσπερνώντας τα παιδιά του μεροκάματου που μοιράζουν τα φυλλάδια και πάει λέγοντας...
13:30 h
 Από την άλλη, υπάρχει ο άλλος μισός κόσμος που χαζεύει στις βιτρίνες τα πραλινάκια του λεωνίδα και τα μακαρόν του zonar's. Μα να πάρω αυτά με τη φράουλα ή αυτά με το φυστίκι;, αναρωτιέται.
18:00 h
Κάπου ανάμεσα στα εκλεκτά χαρμάνια των cappucino και τα πανάκριβα γουνάκια των 25.000 ευρώ, αυτός ο κόσμος θυμάται ότι πρέπει να κάνει και καμιά αγαθοεργία για το θεαθήναι. Πετάει ψίχουλα και ζητάει να ακούσει το "ευχαριστώ, είσαι ο σωτήρας μας" ενώ καταπίνει το ένα κοκτέιλ πίσω από το άλλο και χαχανίζει απροκάλυπτα στα κρύα αστεία του Κεφαλαίου.
"Οι Κυρίες έκαναν μία γενναιόδωρη προσφορά από τα τρίσβαθα της ψυχής τους και την ανιδιοτέλεια που τις αποπνέει", λένε.
Μπράβο.
Η μετάφραση είναι: "Οι καταπιεσμένες, στερημένες και ερωτικά πεινασμένες κυρίες πέταξαν μερικά από τα αποφάγια τους για να κάνουν καλή εντύπωση στον Τύπο και στον "κύκλο" τους, θηρεύοντας σχόλια του στυλ "Μπράβο είσαι η καλύτερη".
21:00 h
Έχει βραδιάσει πια, η κοινωνία πρέπει να πάρει τα φάρμακά της... μόνο που οι μεν δεν έχουν νερό και ψωμί να καταπιούν τα χάπια τους και οι δε έχουν πάθει overdose...